Marco Westra
Actief in de horeca
Biografie
Dat de vader van Marco Westra in de horeca werkte, heeft zonder meer meegespeeld dat Marco voor de horeca heeft gekozen. Dit was ook de voornaamste reden dat hij naar de middelbare hotelschool in Wageningen ging. De vonk sloeg pas echt over toen hij stage liep bij Librije’s Zusje. Daar werd hij omringd door vakgenoten en SVH Meesters die allemaal een enorme interesse, liefde en passie voor het vak voelden. Hij ging mee in de flow van hun gedrevenheid. Minstens zoveel leerde Marco na afloop van zijn opleiding bij wijncafé Lefebvre in Utrecht, juist omdat er geen verwachtingspatroon was. Al zijn ideeën kon hij er uittestten. Hij trainde collega`s met nauwelijks horeca ervaring
SVH Meesters op wijnreizen
Na Lefebvre keerde Marco terug naar het hogere segment, naar restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. Vervolgens maakte hij de overstap naar Restaurant Bridges in Amsterdam en is hij nu werkzaam bij Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht. Tijdens diverse wijnreizen kwam Marco SVH meesters tegen. Door hen gemotiveerd en competitief als hij is, begon hij de SVH Meestertitel te ambiëren die hij in 2022 behaalde.
Je doet het samen met je collega’s
“De SVH Meestertitel is een bevestiging dat ik het vak beheers. Gastvrijheid, overgave, doorzettingsvermogen en bevlogenheid zijn voor mij belangrijke kernwaardes in mijn werkwijze. Nog belangrijker dan de bevestiging van mijn kunnen, is het vertrouwen dat de titel uitstraalt naar leerlingen en collega’s. Zij zetten daardoor een stap extra en bloeien op. Ik kan meer aan ze overlaten; ik weet dat ze het top doen. Vaak zeg ik ze, diploma’s zijn heel belangrijk. Maar ook wat je ernaast voor je vak doet zoals: proeverijen bezoeken, vakboeken lezen, uit eten gaan, op wijnreis gaan is zeker net zo belangrijk. Mijn werk doe ik niet alleen, maar samen met mijn collega’s.”
“De titel straalt vertrouwen uit naar collega’s waardoor ze stap extra zetten”
“De titel straalt vertrouwen uit naar collega’s waardoor ze stap extra zetten”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2022)
Vermeldingen
Gault & Millau
14,5 punten