Maikel Ginsheumer
Actief in de horeca
Biografie
Maikel Ginsheumer zag zijn achterbuurman altijd in mooi pak en met strik naar zijn werk gaan. Dat is ook iets voor mij, dacht de tiener. De buurman nodigde hem uit om een middag te komen werken bij het buffet, koffie te zetten en biertjes te tappen. Maikel was meteen in de ban van het bedieningsvak en begon een horecaopleiding. Hij kreeg de kans om bij restaurant De Swaen van SVH Meesterkok Cas Spijkers als leerling mee te draaien. Beter kon hij het niet treffen. Door een tip van een collega bij De Swaen was zijn volgende leerbedrijf het Amstel hotel in Amsterdam.
Duwtje in de rug
Omdat de gezondheid van zijn moeder achteruit ging, ging Maikel bij De Karpendonkse Hoeve werken om dichterbij het ouderlijk huis te zijn. Op haar sterfbed zei ze dat hij nou eens achter dat Meestergebeuren aan moest. Het was het duwtje in de rug om het serieus op te pakken. Bij restaurant Le Cirque van SVH Meesterkok Robert Kranenborg legde hij de Meesterproef af. Sindsdien heeft Maikel bij diverse topzaken gewerkt als Amarone, Avant-Garde en The George. Momenteel is hij werkzaam als F&B Manager bij Van der Valk Nuland ‘s-Hertogenbosch.
Gasten tevreden de deur uit
“Mijn drijfveer voor de titel was om aan te tonen dat ik serieus met mijn vak omga. Ik ging daarna jureren in vakwedstrijden en nu draag ik vooral de titel op m’n werk uit. Ik wil jongeren inspireren om ook alles uit hun vak te halen. Waar het uiteindelijk om draait is dat de gasten tevreden de deur uitgaan. Ik voer geen toneelstukje op. Ik ben wie ik ben en ik doe wat ik doe. Dat geef ik jongeren ook mee: blijf bij jezelf en doe wat je zelf leuk vindt, zolang de gasten tevreden zijn.”
“Ik voer geen toneelstukje op. Ik ben wie ik ben en ik doe wat ik doe”
“Ik voer geen toneelstukje op. Ik ben wie ik ben en ik doe wat ik doe”
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2006)