Maarten Colijn
Gepensioneerd
Biografie
Maarten Colijn nam als 23-jarige een snackbar over waar hij voor het eerst in aanraking kwam met ambachtelijk ijs. Dit resulteerde in een ijssalon in het centrum van Rhenen met nevenvestigingen in Leersum en Doorn. Voorop stond zijn ambitie om ambachtelijk ijsbereiden naar een hoger niveau te brengen. “Dat doe je met opleidingen en door het ijs te bereiden op een manier waarin kwaliteit, continuïteit en goed ondernemerschap altijd herkenbaar zijn. En ook door de consument te vertellen hoe geweldig ambachtelijk ijs is. De ijssalons zijn trotse vertegenwoordigers van het ambacht.”
SVH Pauw
In 1999 was Maarten medeoprichter van IJscentrum Wageningen, in 2009 medeoprichter en voorzitter van Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ). Hij bekleedde verder bestuursfuncties bij Koninklijke Horeca Nederland sector Fastfood en IJsbedrijven en het Kennis- en Innovatiecentrum voor deze sector. Dat leverde hem de SVH Pauw op, een onderscheiding voor personen die zich meer dan vijftien jaar, buiten hun functie om, onvermoeibaar hebben ingezet voor het horecavak.
Hard werken en ervoor gaan
Omdat Maarten het hoogst haalbare wilde bereiken, haalde hij in 2010 de titel SVH Meesterijsbereider. “Het was hard werken en ervoor gaan. De titel geeft voldoening en de realisatie dat je nooit bent uitgeleerd. SVH Meesterijsbereiders in spe geef ik als tip mee: leren, leren, leren en passie hebben voor je werk!” Inmiddels is Maarten gepensioneerd en helpt hij zijn dochter in de ijskeuken van Martino IJs.
“Leren, leren, leren en passie hebben voor je werk!"
“Leren, leren, leren en passie hebben voor je werk!"
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(2010)
Bedrijf
Rhenen
Utrecht
Nederland
Doorn
Utrecht
Nederland
Leersum
Utrecht
Nederland