Internationale ervaring opgedaan in New York, Londen, Barcelona
Voordat Loek Beemster, nu Commercieel Manager Hanos Nederland, in 2005 bij horecagroothandel Hanos ging werken deed hij internationale ervaring op als Executive Chef bij Golden Tulip Barbizon-hotels in Amsterdam en New York en Hilton Hotels in Barcelona en Londen. Dáárvoor was hij werkzaam als chef-de-partie bij De Hoop op de Swarte Walvis en Molen de Jonge (beide één Michelinster). Zijn docenten op de Hubertus Vakschool in Amsterdam stimuleerden hem om door te gaan met studeren en gespecialiseerde opleidingen te volgen. SVH Meesterkok Ben van Beurten van het Barbizon Centre In Amsterdam motiveerde hem om voor het hoogst haalbare te gaan. Vlak nadat hij zelf SVH Meesterkok was geworden, kreeg hij een baan aangeboden in New York “en de rest is history”, zegt Beemster.
Loek Beemster: “Wat ik me toen niet realiseerde is dat deze titel mij tot op de dag van vandaag plezier en vooral waardering brengt. Hij heeft mij altijd geholpen in mijn carrière en doet dit nog steeds. SVH Meesterkok is dus niet zomaar een titel: het is er een voor het leven met een veel grotere impact dan een buitenstaander zich kan indenken.”