Ongelooflijk belangrijk voor restaurantbeleving
“Toen wij hoorden van het SVH Meestergastheerschap hebben mijn man Wil Kauffman en ik ons niet lang bedacht en zijn we opgegaan voor de meestertitel”, vertelt Liesbeth Kauffman. Ze was technisch tekenaar bij de PTT voordat zij in 1980 begon als gastvrouw in Het Kompas in Kaag (dorp). Daarna was ze eigenaar/gastvrouw in Le Coq d’Or in Lisse. In 1992 was ze medeoprichter van Hoog8tend, een collectief van SVH Meestergastheren en -gastvrouwen waarvan zij sinds 1990 deel uitmaakte. Ze zegt: “Het boeiende beroep van gastheer/gastvrouw sneeuwde helaas erg onder bij de magie van het koksvak. Hoewel beide beroepen niet met elkaar te vergelijken zijn, vind je ze toch altijd onder één dak.
“Het gastheer- en gastvrouwschap heeft zoveel facetten, is zo boeiend en is zo ongelooflijk belangrijk voor een goede beleving in een restaurant: dat mag je de gasten toch niet onthouden!” zegt Liesbeth Kauffman. “Door SVH Meestergastheer en SVH Meestergastvrouw te worden hebben wij jonge mensen in het vak gemotiveerd en gestimuleerd om dat stapje meer te doen en het beroep op een hoger plan te brengen.”