Leo van der Lubben
Niet actief in de horeca
Biografie
Begonnen op zee, loopbaan voortgezet aan wal
In zijn jonge jaren werkte Leo van der Lubben lange tijd voor de Holland-Amerika Lijn. Hij begon in 1959 als commis en eindigde zijn loopbaan op zee in 1967 als assistent-restaurantmanager. Eenmaal terug aan wal werkte hij bij het Delta Hotel te Vlaardingen en via het Rijnhotel in Rotterdam, Seinpost in Scheveningen en nog enkele bedrijven werd hij bedrijfsleider bij The House of Lords in Den Haag. “Ondertussen had ik ook horecaopleidingen doorlopen en me ontwikkeld op het specifieke vlak van management en economie”, vertelt hij.
In 1979 werd hij docent Serveren aan de Middelbare Hotelschool Haagland: “een hele uitdaging”. Toen SVH in 1986 het Meestergastheerschap in het leven riep, sprak hem dat meteen aan. “Je moest niet alleen bewijzen goed te zijn in gastheerschap, serveren en trancheren, maar ook op het gebied van management en financiën je kwaliteiten tonen. Ik heb dat met veel plezier gedaan en vol trots samen met Wino Thewissen en Hans van Haaster de eerste titel SVH Meestergastheer behaald. Excellent gastheerschap heeft altijd bij mij hoog in het vaandel gestaan. Dit draag ik nog steeds uit, tegenwoordig via PUM, een non-profit vrijwilligersorganisatie die bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten adviseert in allerlei landen, van Azië en Afrika tot Midden-Amerika.”
"Excellent gastheerschap heeft altijd hoog in het vaandel gestaan"
"Excellent gastheerschap heeft altijd hoog in het vaandel gestaan"
Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(1987)