Kees van Boerdonk begon zijn culinaire loopbaan als jonge jongen met bijbaantjes in de horeca tijdens de avond- en weekenduren en vakanties. Als vijfdejaars leerling op het SKB ging hij werken bij De Vest in Eindhoven. Zijn toenmalige chef stimuleerde hem om extra cursussen te volgen. Zo kwam hij in contact met SVH Meesterkok Michel Hanssen. Hij zette zijn loopbaan voort bij achtereenvolgens ’t Kloaske in Maastricht en Kasteel Erenstein in Kerkrade. Daar heeft hij in 1991 de titel SVH Meesterkok behaald. Vervolgens was hij chefkok voor Maison van den Boer bij het MECC in Maastricht.
In mei 1995 kwam de droom van Kees en zijn vrouw Patricia uit. Ze begonnen samen in Deurne (Noord-Brabant) een eigen restaurant. Hier kon Kees alles wat hij had geleerd combineren en verfijnen, en maken tot zijn eigen signatuur. Hij genoot van zijn werk en had de balans tussen werken en privéleven gevonden. Een van de hoogtepunten van het jaar was de wildavond die ieder jaar in oktober werd georganiseerd. Ook op vrijdag 22 oktober 2004 was deze avond een geweldig succes. Maar de volgende ochtend, zaterdag 23 oktober 2004, is Kees geheel onverwachts overleden. Tientallen SVH Meesterkoks in witte koksbuizen waren aanwezig bij de uitvaart en lieten zien wat het betekent om tot het Gilde van Meesterkoks te behoren.