De keuken van een verzorgingstehuis was de allereerste professionele keuken waarin Jelle Wagenaar ging werken. Daar had hij op zijn vijftiende een bijbaan gekregen doordat de vader van een kameraad er kok was. In die keuken kwam Jelle erachter dat koken zijn toekomst was. Maar dan wel in de horeca. Hij volgde de koksopleiding en leerde bij uiteenlopende zaken in Nederland en België het vak. Zaken op hoog niveau, maar ook zaken waar het rammen was, zoals hij het noemt. Ervaring deed hij op bij onder meer Carlshaven, Berg en Dal en de Broeierd. Het waren lange werkdagen en -weken, maar Jelle nam het voor lief. Hij wilde elke dag nieuwe dingen leren.
Veel aan de kant gezet
Op zijn 30e werd Jelle SVH Meesterkok. “Als ik iets doe, wil ik laten zien dat ik het kan. Met de titel wilde ik laten zien dat ik het hoogst haalbare kon bereiken. Ik heb er veel voor aan de kant moeten zetten tijdens het traject ernaartoe, maar het was de moeite waard.” In al die jaren heeft Jelle veel jongeren in restaurant Het Seminar opgeleid en begeleid. “Ze bellen me nog steeds met vragen en voor advies. Dat doet me goed.” Sinds oktober 2023 is Jelle werkzaam als Culinair directeur bij Gastronomisch Hotel de Echoput.