Jef Schuur
Actief in de horeca
Biografie
Voor Jef Schuur was het duidelijk. Hij zou kok worden in zijn eigen zaak. Als recalcitrante tiener met een hekel aan school was werken in de keuken het enige wat hij wilde. Met maar één doel: zo snel mogelijk een eigen zaak beginnen. Op zijn 19e solliciteerde hij bij een van zijn belangrijkste leermeesters, SVH Meesterkok Hans Snijders. Aan de muur van zijn restaurant hangt nog de ingelijste sollicitatiebrief. Die sollicitatiebrief kreeg Jef in 2016, bijna 25 jaar later, terug van dezelfde Hans Snijders. Op de feestelijke dag dat Jef tot SVH Meesterkok werd geïnaugureerd.
Grenzen verleggen
Jef verwezenlijkte zijn doel. Op zijn 25e was hij chef van zijn eigen zaak, nadat hij bij verschillende topzaken in binnen- en buitenland had gewerkt. Nog elke dag wil hij beter worden, grenzen verleggen. Samen met en uitgedaagd door zijn partner SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling met wie hij restaurant Bij Jef op Texel runt. De Meestertitel halen hoorde daar ook bij.
Zelfvertrouwen en rust
“Als jonge kok droomde ik al stiekem van de titel. Het is echt topsport om het hoogst haalbare te bereiken. Als het je dan lukt, is het het mooiste wat er is. Het heeft me zelfvertrouwen en rust gegeven. Het wil niet zeggen dat ik nu binnen ben. Ik blijf me ontwikkelen én ik deel mijn kennis met volgende generaties. Dat wil ik en voel ik als mijn verantwoordelijkheid als Meesterkok. Al leer ik ook van mijn leerlingen. Je moet je altijd blijven openstellen voor nieuwe ontwikkelingen. Trots draag ik het embleem van de Meestertitel op mijn koksbuis. Ik kijk ernaar en denk, dat heb ik toch mooi gefixt.”
“Als jonge kok droomde ik al stiekem van de SVH Meestertitel”
“Als jonge kok droomde ik al stiekem van de SVH Meestertitel”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2016)
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterLekker 500
#13Gault & Millau
17 punten