Jarno Eggen
Actief in de horeca
Biografie
Door deze eigenschappen viel SVH Meesterkok Jarno Eggen snel op als veertienjarige afwasser bij een buurtrestaurant. Hij had geen enkele weet van het koksvak, maar hielp al gauw mee in de keuken. Nu runt hij samen met levenspartner, gastvrouw en sommelier Cindy Borger, De Groene Lantaarn in Staphorst. Met een eigen molen die graan maalt en een moestuin.
De geheimen van Cas Spijkers
De magie van de keuken kreeg Jarno als tiener in zijn greep, helemaal toen hij een boekje zag met daarin SVH Meesterkoks. Van Michelinsterren had hij nog nooit gehoord. Jarno besloot de bbl-koksopleiding aan het Deltion College in Zwolle te volgen. Zijn leerbedrijven waren gevarieerd, maar overal werd wel ambachtelijk gekookt. Ondertussen zat Jarno met een notitieblokje op de bank voor het tv-programma Koken met Sterren van Cas Spijkers. Hier stond een vakman die Jarno bewonderde en die de geheimen prijsgaf van recepten. Al jaren is Jarno verbonden aan de Cas Spijkers Academie. De jonge garde motiveert hij via SVH Gezel Meesterkok ook de SVH Meestertitel te ambiëren.
Michelinsterren voor eigen zaak
In 2009 namen Jarno en Cindy De Groene Lantaarn over. Binnen een jaar na de overname was er de eerste Michelinster, gevolgd door de tweede in 2015. Toen De Groene Lantaarn in 2019 verhuisde naar Staphorst, lukte het Jarno het om de twee Michelinsterren te behouden.
Het verschil maken
Bij De Lindenhof had Jarno meegemaakt dat Martin Kruithof de Meesterproef aflegde. De kersverse SVH Meesterkok stimuleerde Jarno om ook voor de allerhoogste titel te gaan. Jarno: “Door mijn jarenlange ervaring, de extra cursussen die ik met de jaren had gevolgd en altijd die gretigheid voor het ambacht, heb ik de titel gehaald. Die gretigheid heb je nodig om het verschil te maken, heb je nodig om de SVH Meestertitel te halen. Sinds ik SVH Meesterkok ben, heb ik een voorbeeldfunctie voor vakgenoten en leerlingen om mijn kennis over te dragen. Om de nieuwe generatie koks te inspireren ook voor het allerhoogste op te gaan.”
“Gretigheid voor het vak heb je nodig om de SVH Meestertitel te halen”
“Gretigheid voor het vak heb je nodig om de SVH Meestertitel te halen”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2015)
Vermeldingen
Lekker 500
#3Michelinster(ren)
2 MichelinsterrenGault & Millau
18 punten