Bij toeval in het vak gerold
Jan Hekkelman kwam bij toeval in het koksvak terecht. Op zijn zeventiende raakte hij tijdens een rondleiding in het Vondelparkpaviljoen met de chef aan de praat. Toen hij vroeg of die geen baantje voor hem had, kon hij meteen aan de slag. Meer ervaring deed hij later op in het Palace Hotel in Noordwijk en het Carlton in Amsterdam. In 1961 werd hij chef-kok van Hotel Bad Boekelo, een functie die hij in de loop van zijn carrière ook vervulde in Cocagne in Eindhoven, Le Coq d’Or in Rotterdam en ten slotte het Kurhaus in Scheveningen.
“Twaalfeneenhalf jaar heb ik in het Kurhaus de mooiste tijd van mijn leven gehad. Al mijn kwaliteiten kwamen aan bod: die van kok, organisator, inspirator en stimulator. Het Kurhaus was een van de mooiste zaken van Nederland”, vertelde Jan Hekkelman over zijn actieve jaren. Wedstrijden in binnen- en buitenland leverden hem onder meer de Zilveren Koksmuts op.
Jan Hekkelman overleed op 16 augustus 2014.