Hiljo Hillebrand
Werkzaam bij toeleverancier
Biografie
Hiljo Hillebrand is een echte bakkerszoon. Zijn vader had vroeger een bakkerij in Rotterdam waar grote, kleine en belegde broden te verkrijgen waren. Vanaf zijn zestiende begon Hiljo officieel met werken in het bakkersvak. Sindsdien heeft hij verschillende functies mogen invullen bij diverse bedrijven. Hij hield zich vooral bezig met de kwaliteit van de producten, innovaties en productontwikkeling. Tussendoor heeft Hiljo ook nog een eigen onderneming mogen beheren, momenteel doet hij dat niet meer. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden neemt hij al sinds 2015 deel aan verschillende wedstrijden en competities. Zo heeft hij in 2009 de 3e plaats weten te bemachtigen bij het EK Boulangerie en in 2021 de 4e plaats tijdens de wedstrijd Best of Mondial du Pain.
In 2013 weet Hiljo de hoogst haalbare titel in het bakkersambacht te behalen: Meester Boulanger. Zijn meesterstukken hebben tijdens de meesterproef de jury weten te overtuigen van zijn kennis en kunde.
Op dit moment is Hiljo weer in dienst bij Royal Steensma, hij houdt zich hier bezig met de productontwikkeling en technische support voor klanten. Het is voor hem erg belangrijk om te weten hoe klanten met de producten omgaan en hoe zij hier de optimale kwaliteit uit kunnen halen. Dit doet hij wereldwijd. Naast zijn functie bij Royal Steensma is Hiljo ook te vinden in het onderwijs. Hij hecht enorm veel waarde aan het overdragen van kennis, dit doet hij door middel van het geven van workshops en trainingen op scholen. Zijn tips, tricks en instructies heeft hij gebundeld in het boek Broodbijbel, een boek geschreven voor de consument met drie recepturen van over de hele wereld. Van ambachtelijk desembrood tot krokante kaasbolletjes, er valt genoeg nieuws te ontdekken in het boek.
"Kennis overdragen vind ik erg belangrijk, zeker naar de jeugd."
"Kennis overdragen vind ik erg belangrijk, zeker naar de jeugd."
Behaalde titels
Meester Boulanger
(2013)