Harrie Baas
Werkzaam bij toeleverancier
Biografie
Harrie Baas heeft iets met sterren. Hij was gastheer bij Parkheuvel toen de keuken van Cees (‘Mijnheer’) Helder zijn derde Michelinster in de wacht sleepte. “Dat was grandioos,” zegt Baas. Maar net zo onvergetelijk is voor hem het telefoontje van zijn compagnon Gert Blom in november 2007. Hun restaurant Amarone had na één jaar zijn eerste ster te pakken. Los daarvan scoorde Amarone onveranderlijk hoog in Lekker en GaultMillau en werd Harrie Baas door laatstgenoemd instituut verkozen tot Gastheer van het jaar 2007.
In juli 2015 maakte Baas bekend dat hij na 9 jaar samenwerking met patron-cuisinier Gert Blom het Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone zou verlaten. Hij gaat zich oriënteren op een carrière in de wijn. “Gert en ik hebben als vrienden een mooi bedrijf neergezet in het topsegment en daarmee onze plaats in Rotterdam veroverd. Het is goed te weten dat Amarone in dezelfde lijn doorgaat, ik laat de zaak daarom met een gerust hart over aan Gert. Mijn toekomstambitie ligt in de wijn en ik heb plannen om een eigen onderneming te starten, bij voorkeur in Rotterdam. Totdat het zover is ben ik beschikbaar voor adviesfuncties en voor inzet als manager, gastheer en sommelier”, aldus Baas.
"Mijn toekomstambitie ligt in de wijn"
"Mijn toekomstambitie ligt in de wijn"

Behaalde titels
SVH Meestergastheer
(2003)
Bedrijf
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland