Zijn loopbaan voerde langs sterrenzaken
Leerling was Hans van Haaster bij restaurant De Witte Hollevoet in Scherpenzeel dat destijds prijkte met één Michelinster. Ook in de rest van zijn loopbaan bleef hij nauw contact houden met de sterren: hij was chef de rang bij Auberge de Kievit in Wassenaar (twee sterren), oberkelner bij De Hoefslag in Bosch en Duin (twee sterren) en maître d’hotel bij De Duinrand in Drunen (één ster). Tot zijn pensioen vormde hij samen met zijn tweelingbroer Jos de ambulante cateringdienst À Votre Service.
In 1991 werd hem de Nederlandse Gastronomieprijs NCK Uncle Ben’s Ring toegekend, waardoor hij in het gezelschap verkeert van (onder anderen) Wina Born, Cas Spijkers, Wulf Engel, Paul Fagel, Robert Kranenborg, Ton de Zeeuw, Maartje Boudeling, Cees Helder, Peter Klosse, Margo Reuten en Thérèse Boer. Samen met Leo van der Lubben en Wino Thewissen behoorde Hans van Haaster in 1987 tot de eerste lichting SVH Meestergastheren. “Een goede gastheer is de ambassadeur van de keuken”, is een gevleugeld woord van hem. Net als: “Als je niet van mensen houdt, kun je beter met dit vak stoppen.”