Koekjes bakken met zijn moeder
Koekjes bakken met zijn moeder deed Hans Snijders al als kind. Het verbaasde dus niemand dat hij naar de koksschool ging. Sinds 1980 werkte hij in Restaurant Château Neercanne. Van 1985 tot en met 2018 had hij een Michelinster. “Het hoeft niet luxe te zijn als het maar goed op smaak is en natuurlijk het belangrijkste: vers”, zo vat hij zijn filosofie samen. Zijn keuken is Frans georiënteerd. “We proberen met het seizoen mee te gaan.”
Hans Snijders ziet het als een uitdaging om de hoogste kwaliteit te halen. Zijn gestoofde kalfswang met truffelsaus stond bijna net zolang op de kaart als Snijders bij Neercanne de scepter zwaaide. “Voor dit gerecht komen vaste gasten terug”, zegt hij. “Of misschien zijn ze hierdoor vaste gast geworden.”
Op 1 november 2017 promoveerde Hans van Chef de Cuisine naar Executive Chef van Château Neercanne. Hij ging de Chefs de Cuisine van het restaurant aansturen en samen sparren over en zoeken naar nieuwe smaaksensaties voor de gasten.
Vanaf 1 januari 2020 heeft Hans, na bijna 39 jaar, afscheid genomen bij Neercanne.