Hans Kennis
Actief in de horeca
Biografie
Hans Kennis werd opgeleid tot restaurantkok, instellingskok en dieetkok, en specialiseerde zich in patisserie, chocolade en desserts. In het restaurant dat hij daarna zes jaar met zijn vrouw Connie Kennis runde, maakte hij ijs aan de hand van recepten. Pas nadat hij het restaurant vaarwel had gezegd, verdiepte hij zich in het ijsvak. Hij ging werken bij Carpigiani Nederland, een toonaangevende speler op het gebied van ijsmachines, waar hij later commercieel directeur werd.
Gecontroleerd water bevriezen
Omdat Hans destijds geen eigen ijssalon had, moest hij zich in het begin waarmaken in de ijswereld als SVH Meesterijsbereider. Hij nam zich voor om zonder ijssalon SVH Meesterijsbereider te worden, dat lukte. Hij hield een lezing waarop hij stelde dat “De receptuur van ijs geen fluit voorstelt. IJs maken is niets anders dan gecontroleerd water bevriezen. Maar wat je ermee doet is het allerbelangrijkste en bepaalt alles. IJsbereiden draait om meten en berekenen. De basis moet precies kloppen.” Daarna ging het balletje rollen en werd Hans serieuzer genomen in de ijswereld.
Opzetten IJscentrum
Hans stond aan de wieg van het IJscentrum samen met andere SVH Meesterijsbereiders. Als docent begon hij hier nieuwe generaties op te leiden. Hij inspireerde jongeren van de Cas Spijkers Academie voor het ijsvak. Ook in Italië, waar hij sinds 2011 Maestro is, gaf hij les aan de Gelato University te Bologna.
IJskeuken Kennis van IJs
In 2012 werd Hans samen met zijn vrouw Connie eigenaar van “IJssalon De Smaak! Chocolade & IJs” in Eersel, en de IJskeuken “Kennis van IJs” in Duizel. In 2021 opende hij een tweede IJssalon “De Smaak! Chocolade & IJs” in Bladel. Vanuit zijn IJskeuken belevert hij zijn eigen ijssalons maar ook andere ijssalons, restaurants en andere bedrijven in Nederland. Zaken waarbij zijn zoon en dochter inmiddels zijn toegetreden en de ambitie hebben dit verder te laten groeien in de toekomst. Hij is nog steeds actief in deze zaken, doceert aan de Rooi Pannen, examineert aan het IJscentrum in Vlaardingen en schrijft voor vakbladen, o.a. STRRN Magazine.
“IJsbereiden draait om meten en berekenen”
“IJsbereiden draait om meten en berekenen”
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(1997)
Bedrijf
Eersel
Noord-Brabant
Nederland
Bladel
Noord-Brabant
Nederland
Duizel
Noord-Brabant
Nederland