Nationaal kampioen uitgezonden naar Olympiade in Australië
In 1987, toen Gertjan van Gompel twintig jaar oud was en bijna klaar met de opleiding zelfstandig werkend kok, werd hij nationaal kampioen bij de koks in opleiding. In hetzelfde jaar was hij ook de best-geslaagde leerlingkok. Een jaar later werd hij uitgezonden naar Australië voor de Beroepen Olympiade (een wereldkampioenschap voor allerlei ambachtelijke vakken voor jonge vakmensen onder de drieëntwintig). Hij stond enkele keren in de finale van de Zilveren Koksmuts.
Aangespoord door zijn toenmalige chef Harrie Moerenburg (ook SVH Meesterkok) ging hij de uitdaging aan om het Meesterkok-examen te doen. “Het behalen van de titel gaf me enorme voldoening, des te meer omdat er van de drieëndertig kandidaten maar drie slaagden.” Hierna begon hij zijn eigen restaurant, D’Ouwe Tramhalte in Duizel. Gertjan van Gompel is sinds 2001 docent koken bij De Rooi Pannen in Eindhoven.