Bedenker van nieuwe producten
Fons Duivenvoorde is de helft van een tweeling. Hun ouders dreven hotel-restaurant De Duif in Lisse dat al vanaf 1900 in de familie was (en in 2003 in andere handen overging). Zo ontstond de interesse voor het koken. Hij kookte in sterrenzaken als De Beukenhof en rôtisserie Oudt Leyden, nadat hij als stagiair al had mogen proeven in Scholteshof, De Swaen en De Hoefslag. Geregeld wisselde hij de horeca af voor banen in de voedingswarenindustrie. Zo ontwikkelde hij sausen voor Hazlewood in Bristol en werkte hij voor de visfabrieken van Hazlewood op het continent.
Auberge Fleurie in Abcoude was acht jaar lang de eigen zaak van Fons Duivenvoorde. Daarna werkte hij tien jaar bij golfclub Olympus De Hoge Dijk in Amsterdam Zuid-Oost. Vanaf 2003 is hij als produktontwikkelaar werkzaam bij vleeswarenbedrijf Henri van de Bilt in Beuningen. Daar creëert hij nieuwe producten als streaky bacon, streaky bacon met cheese onion, biltong, tapasspek en Kempische ham etc. Eenmaal per week kookt hij voor het honderdkoppige personeel. Hij geeft ook kookcursussen en kweekt authentieke groenten en vruchten in zijn eigen biologische tuin.