Opgeleid in Italië, carrière gemaakt in Nederland
Zijn opleiding tot gastheer deed Eros Marazzi in zijn geboorteland Italië. Voordat hij in1972 naar Nederland kwam, werkte hij in Italië, Zwitserland en Duitsland. Bij Seinpost in Scheveningen, Strand Hotel in Vlissingen, Churchill Hotel in Terneuzen en Hostellerie Schuddebeurs was hij oberkelner.
Van 1994 tot 2008 was hij eigenaar/chefkok van restaurant Dolce Vita in Goes. Na zijn pensionering is hij nog altijd actief, onder meer met het geven van kookworkshops en het koken op locatie.
Eros Marazzi vertelt: “Mijn passie voor wijnen is ontstaan in de tijd dat ik bij Hostellerie Schuddebeurs werkte. Eerst behaalde ik mijn SVH Wijncertificaat en doordat de materie mij steeds meer boeide, ben ik verder gegaan met de vinologencursus van de Wijnacademie in Maarn. Door mijn werk ging mijn interesse steeds meer uit naar de combinatie wijn en spijs. Zo heb ik gedurende een jaar aan het einde van iedere avond ervaring opgedaan door het proeven van restjes saus en restjes wijn en dat alles bij te houden, een wonderlijke ontdekkingsreis op smaakgebied.” Het was toen logisch dat hij ging voor het hoogst haalbare in Nederland: het SVH Wijnmeesterschap.