Danny Dwarswaard
Actief in de horeca
Biografie
Omdat Danny Dwarswaard als tiener fanatiek sport beoefende, dronk hij tot z’n 18e nooit alcohol. Want sport was toen veel te belangrijk in zijn leven. Hij koos dan ook voor een opleiding tot sportleraar. Maar in dat vakgebied was na zijn afstuderen geen werk. Daardoor belandde hij per toeval in de horeca. Een wereld van gastheerschap en wijnen ging voor hem open. Hij vond het reuze interessant en wilde er meer over weten.
Op eigen kracht
Bij restaurant De Kampagne kreeg hij alle kans om zich te verdiepen in wijn. Danny kocht boeken, las er alles over, bezocht wijnproeverijen en sprak collega’s uitgebreid. Verder volgde hij verschillende opleidingen, zoals de vinologenopleiding. Op eigen kracht werd hij steeds beter in zijn vak. Als sporter was hij altijd al competitief geweest en dat bleek hij ook als gastheer-sommelier te zijn. Zodra hij over de SVH Meestertitel hoorde, stond het voor hem vast dat hij die graag wilde halen. Want hij wilde in de horeca het hoogst haalbare bereiken.
Ga voor de titel
In 1994 werd Danny samen met SVH Meesterkok René Tichelaar eigenaar van restaurant De Wilde Gieseman in Noordeloos. Twee jaar later haalde hij de SVH Meestertitel. Dat twee Meesters bij dezelfde zaak werkten, zorgde al snel voor aanwas van jong talent. “Heel weinig restaurants hadden twee Meesters in de zaak. Dat is nog steeds zo. We dragen onze titels waar mogelijk naar buiten toe uit. Ook steken we tijd in gedreven medewerkers die in het vak verder willen. Tegen die medewerkers zou ik willen zeggen: zorg dat je de beste wordt, ga voor je vak en de titel!”
“Weinig restaurants hebben twee SVH Meesters in de zaak.”
“Weinig restaurants hebben twee SVH Meesters in de zaak.”
Behaalde titels
SVH Wijnmeester
(1996)
Bedrijf
Noordeloos
Zuid-Holland
Nederland
Noordeloos
Zuid-Holland
Nederland
Vermeldingen
Michelinster(ren)
1 MichelinsterGault & Millau
15 puntenLekker 500
#43Bib Gourmand