Cor Koijmans
Gepensioneerd
Biografie
De lekkerste gerechten maakte de oma van Cor Koijmans. Daar genoot hij dagelijks van, omdat hij opgroeide met zijn grootouders op hun (varkens)boerderij. Het was ook mede de reden dat hij koos voor de koksopleiding. Eerst in Nederland, daarna in Frankrijk. Want toen hij 16 jaar was, schreef hij een brief naar een driesterrenzaak in Frankrijk. Hij wilde daar het vak verder leren en hij werd nog aangenomen ook. Een hele stap in zijn tijd. Na anderhalf jaar keerde Cor terug naar Nederland om in De Swaen van SVH Meesterkok Cas Spijkers zich verder te ontwikkelen. “Hij was een goede leermeester, ook omdat hij altijd aardig was. Dat heb ik zelf ook altijd nagestreefd.”
Frankrijk als voorbeeld
Met de jaren verdiepte Cor zich steeds verder in zijn vak met specialistische opleidingen en bereidde zich zo voor om SVH Meesterkok te worden. In 1990 haalde hij deze titel. “In Frankrijk was ik onder de indruk geraakt van het hoge niveau daar. Telkens als ik een stage had in dit land, merkte ik dat ik dat hoge niveau ook wilde bereiken en dat kon met de SVH Meestertitel. Het heeft me veel gebracht. Zo ben ik voorzitter geweest van de NCCK-afdeling Amsterdam en bestuurslid van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.”
Vrijwilligerswerk bij Resto van Harte
Tijdens zijn loopbaan had Cor onder meer een eigen zaak in Amsterdam, was hij chef-kok van Pulitzer hotel in dezelfde stad, werkte hij vijf jaar in het Russische Sint Petersburg en daarna vier jaar op Curaçao. Sinds zijn pensionering doet hij vrijwilligerswerk. Zo kookt hij elke dinsdag voor Resto van Harte voor zo’n 70 buurtbewoners. “Iedereen weet daar dat ik SVH Meesterkok ben.”
“In Frankrijk was ik onder de indruk geraakt van het hoge niveau”
“In Frankrijk was ik onder de indruk geraakt van het hoge niveau”

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1990)