Lange tijd voorzitter Nederlands Gilde van Sommeliers
Weten waar je zelf staat. Dat was voor Cees Vos de motivatie om in 1992 op te gaan voor het diploma SVH Wijnmeester, toen, net als nu, het hoogst haalbare. Hij had zichzelf toen al wel bewezen, begonnen als leerling-kelner in het Rotterdamse Rijnhotel, later aan boord van de schepen van de HAL en nog later in restaurants van naam en faam. Toen hij had besloten om voor zichzelf te beginnen, opende hij in Capelle aan den IJssel restaurant De Dorsvlegel.
Hoe toepasselijk was de naam van het restaurant dat Cees Vos in 1994 begon in Vlaardingen: De Wijnmeester. Terug in Capelle aan den IJssel opende hij De Wijnkelder. In 2000 verkocht hij alles en om als accountmanager gastronomie te gaan werken bij Goessens Wijnen in Maastricht. Sinds zijn pensionering in 2010 werkt hij samen met de Coninck Wines in Scherpenisse. Cees Vos was voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers van 1998 tot 2012.