Bernard Tesink
Actief in de horeca
Biografie
Actief gastheerschap uitdragen
Naast het behalen van de Michelinster in 2010 ziet SVH Meestergastheer Bernard Tesink de Meestertitel als een bekroning op zijn carrière. Al op de lagere school wist hij dat hij iets in de gastvrijheidssector wilde gaan doen. Op de Middelbare Hotelschool werd hem duidelijk dat zijn passie meer in ´de zaal’ lag dan in de keuken. Hij koos voor de opleiding tot zelfstandig werkend gastheer. De gedreven ondernemer deed ervaring op in de ‘betere bedrijven’ voordat hij in 1994 zijn restaurant De Burgemeester in Linschoten opende. “Ik had mijzelf tot doel gesteld een open sfeer te creëren waarin best gelachen mag worden, wat zeker in die tijd echt nog niet overal zo was”, vertelt Tesink.
Op 1 januari 2016 heeft Tesink het restaurant overgedragen aan de nieuwe eigenaren chef-kok Sander Spruijt en zijn partner Anne Hovels. In de 20 jaar dat hij werkzaam was in De Burgemeester is hij steeds bijzonder actief geweest in het uitdragen en verbeteren van het gastheerschap. Naast een meer dan gewone vakkennis staan plezier en enthousiasme voor het vak daarbij centraal. Tesink: ”Ik zie dat er steeds minder jonge mensen kiezen voor het vak van gastheer/gastvrouw en dat gaat me zeer aan het hart. Ik wil dan ook bijzonder graag een bijdrage leveren aan een goede en gedegen nieuwe generatie gastheren en -vrouwen.”
Sinds maart 2017 runt Tesink samen met chef-kok Sander Kwakkenbos de zaak 3 keuken & bar in Oudewater, “waar gasten de hele dag in een ontspannen en informele sfeer kunnen genieten van lekker eten en drinken.” Tevens is hij eigenaar van wijnspeciaalzaak Grandi Vini in Oudewater.
"Een open sfeer creëren waarin best gelachen mag worden"
"Een open sfeer creëren waarin best gelachen mag worden"

Behaalde titels
SVH Meestergastheer/vrouw
(2014)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Oudewater
Utrecht
3421AH
Netherlands
Oudewater
Utrecht
3421 BV
Netherlands
Amersfoort
Utrecht
3818 EN
Netherlands