Ben van Beurten
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Culinair ambassadeur
SVH Meesterkok Ben van Beurten startte zijn opleiding op de Sint Hubertus Brood-, Banket- & Horecaschool in Amsterdam. Hij begon zijn praktische opleiding in Grand Hotel Krasnapolsky. Al jong won hij diverse nationale en internationale culinaire prijzen. Hij werkte onder meer voor Hilton Internationaal als sous-chef de cuisine en was Executive chef van het Apollo en Okura hotel. Onder zijn creatieve leiding zijn vele winnaars naar voren gekomen, onder meer goed voor zes maal de Zilveren Koksmuts. Drie keer was hij chef d’équipe van het Nederland Culinair chefsteam, waarmee hij goud behaalde.
Hij kookte mee aan diners voor de Koninklijk Familie en was jaren chef van het Familiediner op televisie. In 1991 werd hij Food & Beverage Manager bij Golden Tulip en NH hotels. In 1995 kon hij vervroegd uittreden en reisde hij als culinair ambassadeur de wereld over. Hij ontwikkelde opleidingen in onder andere Curaçao en Suriname. Zijn bestuurlijke kwaliteiten zette hij enthousiast voort, hij is momenteel bestuurslid van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en Stichting Sterklas. Ook verzorgt hij internationale workshops voor andere Stichting Promotie Kalfsvlees en de VanDrie Group.
Zijn motto is nog steeds het zelfde: “Ik wil overal mensen leren intelligent te koken zodat chefs diep in het product gaan met passie, creativiteit en altijd met een realistisch, economisch oog. Ik geniet nog elke dag van de generaties om mij heen, want elke generatie heeft zijn culinaire helden.”
"Ik geniet nog elke dag van de generaties om mij heen, want elke generatie heeft zijn culinaire helden"
"Ik geniet nog elke dag van de generaties om mij heen, want elke generatie heeft zijn culinaire helden"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1980)
Bedrijf
Amsterdam
Noord-Holland
Nederland