Leerling-gastheer aan het begin van een lange carrière
Arno Aartsen begon zijn horecaloopbaan als leerling-gastheer bij Hotel Quatre Bras in Best. Hij was toen vijftien jaar oud. Hij doorliep zijn leerjaren vervolgens bij de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven (1 ster), Hotel Cocagne in Eindhoven en de Acht Zaligheden in Eersel (1 ster). Na het voltooien van de opleiding spreidde hij zijn vleugels: hij werd chef de rang in Hotel Baur au Lax in Zürich, Zwitserland. De militaire dienst was wat zijn carrière betreft nauwelijks een onderbreking: hier was hij hofmeester.
Vervolgens werkte Arno Aartsen als oberkelner/sommelier in zaken van naam en faam rond Eindhoven: opnieuw de Acht Zaligheden, Normandie in Valkenswaard, La Fleurie in Oirschot en ‘t Raadhuis in Uden. In 1999 begon hij zijn eigen wijnwinkel, waarna hij toch terugkeerde naar het restaurantbedrijf: bij de Hofstee in Bladel was hij tot 2011 maître/sommelier. Sinds 2011 is hij wijnimporteur en wijnadviseur onder de naam Prowines. In wedstrijden als de Osborne Master of Port, de Master of South American Wines en de internationale blindproefwedstrijd Grand Prix de Saint Hubert eindigde Arno Aartsen op de eerste plaats.