Arco Kruik
Werkzaam bij toeleverancier
Biografie
Ontwikkelaar van knettertops, Jive en het chocolade ijshoorntje
In tegenstelling tot de meeste van zijn confraters heeft SVH Meesterijsbereider Arco Kruik er niet voor gekozen om zijn vaardigheden tentoon te spreiden in een eigen ijssalon. Hij begon zijn loopbaan bij Hertog en switchte toen naar Nestlé, het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld. Hij ontwikkelde er populaire producten als knettertops, schaafijs, het chocolade ijshoorntje en het Jive-ijsje, inspiratie opdoend in alle landen van de wereld. In Frankrijk was hij voor Nestlé innovatiemanager van het Product Technology Centre.
Sinds 2003 werkt Arco voor FrieslandCampina, waar hij is begonnen als innovatie Manager bij Foodservice. Medio 2006 start hij bij de food industrie tak als Technical support manager en new business development. In 2018 wordt Arco onderdeel van het innovatie team (Milkubator) als ontwikkelaar van het Low Calorie en High protein consumenten merk “Melt Ice-cream”, waarna hij in 2019 (Milkubator) een premium gelato concept “Iceconic” ontwikkeld met een driesterren Michelin Chef in België. Tegenwoordig is hij werkzaam als New Business Development Ice-cream voor het Foodservice merk Debic. “Alles draait om inspiratie, elke dag weer”, zegt hij in het boek Meesterlijk ijs! “Ik lees, proef en kijk. Blijven innoveren is noodzakelijk, zowel op productgebied als binnen je bedrijf.”
"Alles draait om inspiratie, elke dag weer"
"Alles draait om inspiratie, elke dag weer"
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(1991)