Slim gebruik maken van technieken van deze tijd
Anton Dijk vertrok op zestienjarige leeftijd naar Zwitserland om, zoals hij zegt, “daar in het walhalla van de gastronomie een baan te zoeken.” Tot zijn vijfentwintigste deed hij veel kookervaring op in binnen- en buitenland. In 1979 opende hij zijn eigen zaak De Boterhoeve in Noordeloos. In het jaar waarin hij de titel van SVH Meesterkok behaalde, begon hij met Dinéphone Vers Productie, een productiebedrijf dat zich toelegde op de toen nieuwe techniek van het vacuüm koken. In 1990 besloot hij in deze richting verder te gaan en het restaurant van de hand te doen. “Door slim gebruik te maken van de technieken van deze tijd zal de professionele keuken grote stappen maken. Software speelt hierbij een belangrijke rol”, zegt hij.
“Ik kan alleen maar koken, dat is mijn passie”, zegt Anton Dijk. “Koken is voor mij een combinatie van zeer traditioneel vakmanschap en creativiteit. Voor die combinatie heb ik bewust gekozen. Escoffier is mijn ‘grote roerganger’. Hij gaf ons inzicht in het kookproces.” Als directeur van het Dinner Profit System ontwikkelde hij Smart Cuisine, keukenautomatisering en culinaire intelligentie. Als CEO leidt hij sinds 2011 Smart Cuisine Trade.