Angela van Enckevort-Arts
Actief in de horeca
Biografie
Als een vis in het water voelde Angela van Enckevort-Arts zich in het kleine restaurant / cafetaria waar ze na de havo ging werken. Binnen een paar maanden was ze al overal inzetbaar. Haar vriend Eric, later haar man, kwam in vakanties helpen. Toen dit familiebedrijf geen opvolgers in de familie had, zag de jonge Angela een kans. Samen met Eric nam ze het bedrijf over en maakte ze er in 1985 IJssalon Hartentroef van.
Eerste vrouwelijke SVH Meesterijsbereider
Angela bekwaamde zich in het ijsvak. Omdat ze slaagde met een dikke 9 voor het examen ijsspecialist werd ze gevraagd om op te gaan voor de titel van SVH Meesterijsbereider. Keihard ging ze aan het werk. Dat betaalde zich uit. In 1989 werd ze op 24-jarige leeftijd de jongste en eerste vrouwelijke SVH Meesterijsbereider van Nederland. “Ik ben een doener en harde werker en legde de lat hoog. Dat doe ik nog steeds. Het Meesterschap is trouwens niet alleen ijs maken. Het gaat ook om iets moois maken, smaakbeleving en om ondernemerschap.”
IJs in z’n waarde laten
IJs bereiden is voor Angela niet zomaar een koud kunstje. Er komen product kennis, vakbekwaamheid en creativiteit aan te pas, maar vooral ook inzet, volgens Angela het allerbelangrijkste. De eerste jaren na het behalen van de SVH Meestertitel was ze actief in het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Nu draagt ze vooral haar titel uit door kennisoverdracht aan personeel en klanten in haar ijssalon. “Ik werk altijd met ‘echte’ ingrediënten en laat ijssmaken in z’n waarde. Ik maak combinaties die bij elkaar passen, die echt lekker zijn. IJs is de enige verslaving die positief is!”
“Ik ben een doener en harde werker en leg de lat hoog”
“Ik ben een doener en harde werker en leg de lat hoog”
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(1989)
Bedrijf
Someren
Noord-Brabant
Nederland