Op de basisschool sloeg André van Doorn een klas over. En in de laatste klas van die school was hij met plezier hulp van de bakker. Daardoor begon hij als 11-jarige de brood- en banketbakkersopleiding. Na afronding plakte hij er de koksopleiding aan vast, want hij was pas 14. Toen ontdekte hij het koksvak. In 1978 kon hij bij De Hoefslag beginnen als chef de partie. Hij dacht veel te weten en te kunnen, maar deze keuken was enorm vernieuwend! SVH Meesterkok Wulf Engel was hier zijn grote leermeester. André was nog maar net bij deze zaak, of het kreeg de eerste Michelinster; 2 jaar later de tweede.
Koninklijke huwelijkslunch
In 1982 maakte André een uitstap van 1,5 jaar om bij de driesterrenzaak van Alain Senderens in Parijs te werken. Toen hij terugkeerde werd hij sous-chef en klom op tot chef in 1985. Datzelfde jaar werd hij ook SVH Meesterkok. Hij wist het hoge niveau vast te houden en had een sterke rol als leermeester. “Ik ben trots dat veel mensen die bij mij gewerkt hebben, succesvol in het vak zijn geworden.” Na de eeuwwisseling wilde André voor zichzelf beginnen. Terwijl hij zocht naar de juiste zaak, werkte hij op projectbasis. Zo was hij interim-hofkok voor Koningin Beatrix en verzorgde hij de huwelijkslunch van Willem-Alexander en Máxima. Een paar maanden later opende hij restaurant Kasteel Heemstede dat hij binnen een jaar naar een Michelinster kookte.
Examencommissie SVH Meesterproef
Sinds de verkoop van zijn zaak in 2019 legt André zich toe op private dining, catering en advies. Hij is verder jurylid bij kookwedstrijden als de Bocuse d’Or, waarop hij in 1989 zelf vijfde werd. André zat ook in de examencommissie van de SVH Meesterproef. “Jonge koks wil ik meegeven niet te veel naar anderen te kijken. Kom er zelf achter wat je met je ambacht wil.”