Alfons Graumans
Actief in de horeca
Biografie
Alfons Graumans is opgeleid als banketbakker. Hij raakte bevlogen van het ijsvak tijdens zijn stage bij Huize van Wely in Noordwijk. Daar was hij onder de indruk van een gepassioneerde ijsbereider. Alfons besefte toen waar zijn roeping lag: in het ambachtelijk ijs bereiden. Na het afronden van zijn banketbakkersopleiding werkte hij nog enkele jaren in de patisserie. Ondertussen verdiepte hij zich verder in het ijsvak met zijn ijsmachine thuis en met cursussen bij het IJscentrum in Wageningen.
Beste uit jezelf halen
In 2004 was hij klaar voor zijn eigen bedrijf, Alfons IJscreaties in Rijsbergen. Het begon als een ijskraam en groeide met de jaren uit tot een volwaardige ijssalon. In de beginjaren van zijn zaak hoorde hij steeds meer over de SVH Meestertitel. “In mijn karakter zit om het beste uit mezelf te halen, om zo goed mogelijk mijn vak te beheersen. Daarom wilde ik de SVH Meestertitel halen.”
Gedreven en gepassioneerd
In 2012 werd Alfons toegelaten tot de selecte club van SVH Meesterijsbereiders. “De titel is van onschatbare waarde, omdat die je horizon verbreedt. Door het contact met andere meesters leer ik van ze. We delen ervaringen uit, stellen vragen aan elkaar, en de uitjes met elkaar zijn leerrijke momenten. Gasten weten door de titel dat je kwaliteit levert. Als examinator van het IJscentrum zie ik geregeld nieuw talent. Daar zitten ook toekomstige meesters tussen. Mensen met passie en gedrevenheid zijn altijd leergierig en kunnen veel bijdragen aan het ijsvak. Als ze doen waar ze achter staan, ze creatief zijn, plezier hebben in hun werk en geen concessies doen aan kwaliteit, dan raad ik ze aan naar de titel toe te werken.”
“De SVH Meestertitel is van onschatbare waarde, omdat die je horizon verbreedt”
“De SVH Meestertitel is van onschatbare waarde, omdat die je horizon verbreedt”
Behaalde titels
SVH Meesterijsbereider
(2012)
Bedrijf
Rijsbergen
Noord-Brabant
Nederland