Alain Alders
Actief in de horeca
Biografie
Modern-Franse keuken met mediterrane invloeden
Bij De Vrienden van Jacob vierde executive chef Alain Alders in 2012 twee lustrums tegelijk: het was vijftien jaar geleden dat hij naar Landgoed Duin en Kruidberg kwam en het was tien jaar geleden dat het daarvan deel uitmakende restaurant zijn deuren opende. Sinds 2006 kon Alders bogen op een ster in de Michelingids. Voor zijn komst naar Santpoort deed de SVH Meesterkok ervaring op bij De Kersentuin, het Amstelhotel, De Hoefslag en Corona.
Alain Alders voerde een modern-Franse keuken met mediterrane invloeden aan. In zijn gerechten zocht hij naar ‘een mooie balans tussen klassieke en moderne tonen’. Hij heeft een voorkeur voor seizoensproducten uit de regio. Een bekende uitspraak van hem is: ‘Topgastronomie moet vooral niet te stijf zijn.’ Hij beschrijft zijn stijl van koken graag als ‘losjes’. Maar ook zegt hij: “Zonder passie en maximale concentratie kom je niet tot topprestaties.”
Eind 2019 heeft Hoscom het landgoed waar Duin en Kruidberg gevestigd was, overgenomen van ABN AMRO. Zij hadden andere plannen met het bedrijf. Op 15 oktober 2020 had Alain daarom zijn laatste werkdag. Na een aantal maanden te hebben nagedacht is Ben in het voorjaar van 2021 gestart met zijn eigen bedrijf Taste of Alain. Je kunt hem inhuren als coach, concept chef, trainer, workshop gever en private chef. Ook is hij in hetzelfde jaar toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland.
"Topgastronomie moet vooral niet te stijf zijn"
"Topgastronomie moet vooral niet te stijf zijn"

Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2006)