Ad Janssen
Actief in de horeca
Biografie
Nieuwsgierig naar waar producten vandaan komen, werkte Ad Janssen als jonge jongen bij de boer. Hij deed de slagers- en brood- & banketopleiding, gevolgd door de koksopleiding, want kok wilde hij altijd al worden. En niet zomaar een kok. Zijn drijfveer is van begin af aan geweest om de beste kok te worden. Daarom wilde hij ook SVH Meesterkok worden, de titel die hij in 1988 haalde. Op dat moment was hij chef-kok bij Het Kasteel van Rhoon. De SVH Meestertitel stimuleerde hem om zijn vleugels uit te slaan als horecaondernemer. In 1996 nam hij Het Kasteel van Rhoon over.
Met wilskracht veel bereiken
Het bleef niet bij één zaak. Het Kasteel van Rhoon werd onderdeel van zijn GasteRhoon-concern, waar nu meerdere horecazaken onder vallen. Ad richtte verder een uitgeverij op van kookboeken en tijdschriften voor en van koks, organiseerde beurzen en evenementen en was jaren tv-kok. Altijd ziet hij kansen, wil hij met zijn wilskracht zo veel mogelijk bereiken.
Het maximale uit je vak halen
“Zonder de titel was ik niet zo ver gekomen in mijn vak en met mijn bedrijven. Ik draag met trots de titel. Het is een grote stimulans in mijn carrière geweest en ik heb er anderen mee geïnspireerd. Zoals de sous-chef bij Het Kasteel van Rhoon, Aart van den Hoek, die in 1996 SVH Meesterkok werd. Als ondernemer met de titel respecteren chefs me. Ze weten dat ik het hoogste in het vak heb bereikt. Tegen hen zeg ik, zorg dat je ook het maximale uit je vak haalt.”
“Zonder de titel was ik niet zo ver gekomen”
“Zonder de titel was ik niet zo ver gekomen”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1988)
Meer relevante informatie
Bedrijf
Rhoon
Zuid-Holland
Nederland
Rhoon
Zuid-Holland
Nederland
Dordrecht
Zuid-Holland
Nederland
Bergschenhoek
Zuid-Holland
Nederland
Rhoon
Zuid-Holland
Nederland
Rhoon
Zuid-Holland
Nederland
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland