Aart van den Hoek
Actief in de horeca
Biografie
Toen Aart van den Hoek van school kwam, ging hij meedraaien in de keuken van een eetcafé. Het niveau was niet hoog, maar het was wel een leerzaame ervaring. Aart koos voor de richting consumptieve techniek, gevolgd door de horecavakschool in Rotterdam. Zijn eerste leerbedrijf was toen een hotel. Daarna begon hij als leerling bij restaurant Kasteel van Rhoon in Rhoon. Hij werd er gewaardeerd en toen hij zijn schooldiploma op zak had, vroegen ze hem om te blijven. Aart werkt er nog steeds.
Veel talent
In 1986 werd bij Kasteel van Rhoon een nieuwe chef-kok aangenomen, Ad Janssen, om het niveau omhoog te brengen. Twee jaar later werd Ad SVH Meesterkok. Hij spoorde Aart aan om ook aan de titel te werken, want Ad zag veel talent in hem. Cursussen en vele wedstrijden droegen bij aan de resultaten die nodig waren voor de begeerde Meesterkoktitel. In 1994 haalde Aart deze titel. “We waren het eerste restaurant met twee SVH Meesterkoks. Dat leverde veel publiciteit en gasten op.”
Op niveau brengen
Ad Janssen ging steeds meer de managementkant op. Aart kreeg vanaf die tijd alle vrijheid in de keuken van het Kasteel van Rhoon. Hij werkte ook mee aan diverse brochures en televisieprogramma’s. Verder kookte hij voor de fotografie van bladen in samenwerking met bekende culinaire fotografen. Het Kasteel van Rhoon breidde zich uit in meerdere bedrijven onder de vlag van de GasteRhoon-groep. Aart hielp enkele bedrijven mee op te zetten of ze op het niveau te brengen dat de GasteRhoon-groep voor ogen had.
“We waren het eerste restaurant met twee SVH Meesterkoks”
“We waren het eerste restaurant met twee SVH Meesterkoks”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(1994)