Meesterlijke recepten insturen voor SVH Horecatalent

26 februari, 2021

Recept mayonaise

SVH bedient met het online leerplatform SVH Horecatalent verschillende scholen en opleiders bij het opleiden van onze toekomstige horecatalenten. Dit is een gevarieerd leerplatform met leerinhoud van bedieningsassistent tot leidinggevende bediening; van keukenassistent tot leidinggevende keuken of gespecialiseerd kok; van medewerker fastservice tot manager/bedrijfsleider fastservice; en gespecialiseerder zoals: barista, wijnkenner, bierkenner of horecaondernemer.

Het leerplatform is een centraal onderdeel van SVH en is inhoudelijk mede ontwikkeld door diverse SVH Meesters. Wij zijn trots op onze SVH Meesters en willen dit nog nadrukkelijker uitdragen naar onze toekomstige generatie horecatalenten. Vandaar dat wij graag een beroep op je doen.

Wij hebben de ambitie om gebruikers van Horecatalent meer inspiratie te laten opdoen bij onze boegbeelden: de SVH Meesters. Hiervoor hebben: een inspiratiebank in ons leerplatform.

Wat komt er in deze inspiratiebank?

  • Basisrecepturen uit SVH Leermiddelen
  • Recepturen van SVH Meesterkoks

Je kent ze misschien nog wel: oude SVH-boeken ‘Basisrecepturen’. Momenteel zijn wij bezig dit in een moderner jasje te steken, omdat er vanuit het onderwijs veel behoefte aan is. Door de toevoeging van toegankelijke recepturen en bereidingen van SVH Meesters willen wij een extra brug slaan tussen basistechnieken en praktijk.

Wil jij ook een inspiratiebron zijn voor onze toekomstige SVH Horecatalenten? Dan vragen wij jou om één of meerdere toegankelijke recepturen en/of bereidingen aan te leveren: het liefst met een duidelijke foto van het eindresultaat. Om het te kunnen plaatsen, moet het voldoen aan:

  • Titel receptuur
  • Foto eindresultaat
  • Aantal personen of hoeveelheid receptuur
  • Benodigde ingrediënten (stuks; hoeveelheid)
  • Werkwijze in stappen (eventueel opgesplitst: voorbereiding; bereiding)
  • Eventueel: variatiemogelijkheden (probeer ook eens …)
  • Eventueel: filmpje van de bereiding

Je kunt bovenstaande aanleveren in een word-bestand door dit te e-mailen naar info@svh.nl. Wij voeren een redactionele slag uit op het aangeleverde document en zullen bij eventuele onduidelijkheden contact opnemen. Wij zullen je informeren zodra het geplaatst is en natuurlijk kun je vervolgens ook zelf een kijkje nemen. Wil je in de toekomst meer betekenen voor onze SVH Horecatalenten? We houden graag ons leermiddel up-to-date, vernieuwen graag en staan open voor jouw ideeën. Heb jij een leuk idee of suggestie voor onze toekomstige horecatalenten? Wij komen graag met je in contact.