Luc Blok maakt beste meesterlijke ijsje

7 maart, 2023

SVH Meesterijsbereider Luc Blok wint beste meesterlijke ijsje 2023

Tijdens Vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak gingen de SVH Meesterijsbereiders op zoek naar het beste meesterlijke ijsje. Bezoekers konden stemmen op hun favoriet en bepaalden dat Key West Lemon Pie van Luc Blok het lekkerste ijsje was.

Zondag 5 maart konden de bezoekers van de beurs de hele dag meesterlijke ijsjes proeven en hun stem uitbrengen. Veel bezoekers deden echt hun best en probeerden drie, vier of zelfs vijf smaken uit de vitrine. Om 16.00 uur waren er al 350 voorkeursstemmen ingeleverd. Na het tellen van alle stemmen, kwam Luc Blok als winnaar uit de bus.

Meesterlijke ijsje
Voor het meesterlijke ijsje creëerde Luc Blok de smaak Key West Lemon Pie. Hij haalde de inspiratie voor dit ijsje uit een van zijn vakanties in Florida. Daar at hij een stuk Lemon Pie en hij vond dat die smaak in een ijsje gevangen moest worden. Zo gezegd, zo gedaan en dat resulteerde in het winnende ijsje voor 2023.

De Key West Lemon Pie bestaat uit citroen sorbetijs, aangevuld met melkmix met daar doorheen een witte chocolade ganache met brokken koek. Voor de garnering gebruikte Blok een Italiaans merengue schuim, waarbij hij met de brander de bovenkant te karamelliseerde.

Wil jij dit gekozen meesterlijk ijsje ook eens uitproberen? Dat kan want het recept is te downloaden bij het Ambachtelijk IJscentrum. (Vakblad IJs, maart 2023)