Jonathan Zandbergen geïnaugureerd als 150ste SVH Meesterkok

26 september, 2020

Jonathan Zandbergen geïnaugureerd als 150ste SVH Meesterkok

Op zaterdag 26 september is SVH Meesterkok Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet* in Schoorl, geïnaugureerd tot 150ste SVH Meesterkok. Tijdens de inauguratie ontving Jonathan het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma van zijn inaugurator; SVH Meesterkok, Executive Chef & Manager van Ciel Bleu** Onno Kokmeijer.

De commissie Meesterproef SVH Meesterkok nam op 12 maart 2020 de Meesterproef van Jonathan af in Restaurant Merlet* in Schoorl. Jonathan is volgens de commissie absoluut Meesterwaardig. Hij is heel jong chef geworden, is enorm leergierig en heeft zichzelf geleerd om technisch perfect uitgevoerde gerechten te bereiden en te serveren. “Hij gebruikt klassieke technieken, waaruit zijn Meesterschap ook blijkt en zijn gerechten stralen een bepaalde herkenbaarheid uit, hebben een fijne smaak en zien er uiterst verzorgd uit”, aldus de commissie.

Jonathan mag zich nu officieel de 150ste SVH Meesterkok van Nederland noemen. Daarmee gaat een lang gekoesterde droom in vervulling voor Jonathan: “Ik vind het een enorme eer om de titel SVH Meesterkok te mogen dragen en het is geweldig om hiermee mensen te inspireren en jonge koks enthousiast te maken voor ons mooie vak! Ik werk al lange tijd met leerlingen en zo heb ik zelf ook kunnen leren wat belangrijk is in een werkgever/werknemers-relatie. Zonder mijn team ben ik nergens.”