Jelle Conijn van Ciel Bleu wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

20 mei, 2015

Jelle Conijn van Ciel Bleu wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

Kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam. Bit dit restaurant in Hotel Okura zijn drie SVH Meesters werkzaam, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk.

Samen met zijn commis Yorrick Jansen wist Jelle Conijn de vakjury bestaande uit SVH Meesterkoks Edwin Vinke (De Kromme Watergang**), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**) en Sjaak Jobse te overtuigen met zijn gerecht ‘Fruits de mer Oosterschelde style’ geserveerd in een boot, waarbij een gin-tonic-cocktail ‘GT ocean style’. De vakjury was onder de indruk van de smaken en het gebruik van Zeeuwse producten in vrijwel elk onderdeel van het gerecht. Sommeliers Mike Dooms (De Kromme Watergang**) en Paul Labruijere (Katseveer*) beoordeelden de drank-spijscombinaties.

Persprijs
De persjury koos voor Takis Panagakis die met commis Samantha Bijsterveld de elementen uit de natuur rond de Oosterschelde mixte met Zuid-Europese ingrediënten. Hun gerecht ‘Eb en vloed’ bestond onder meer uit Oosterscheldekreeft, witte asperges, yuzu, groene plantjes en zeewier uit Zeeland en Griekse kritharaki-pasta. In de persjury namen zitting uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair redacteuren Stefanie van der Maas (Little Spoon) en Astrid Schreuders (AstridsTaste).

Slag op de Schelde
De Slag op de Schelde werd op 18 mei gehouden aan boord van het schip de Adriana tijdens een 6 uur durende vaart op het water van Nationaal Park de Oosterschelde. De 6 deelnemers hadden de opdracht een gerecht met asperges en met een product uit de Oosterschelde te maken, begeleid door een bijpassende drank. De gerechten werden blind geproefd door de beide jury’s. De wedstrijd, die werd gepresenteerd door Ramona van Zweden, werd aan boord afgesloten met een gezellige afterparty voor het meegereisde publiek, sponsoren en de deelnemers waarbij chef Dick Middelweerd als deejay optrad.

Indrukwekkend prijzenpakket
Voor alle 6 deelnemers en hun commis was er een indrukwekkend prijzenpakket, met onder meer een Le Nouveau Chef koksbuis met naam, een Wüsthof mes, een abonnement op gastronomisch magazine Passion HI en diverse foodproducten. De winnaar van de vakjury ontving ook een culinair arrangement voor 2 personen bij restaurant De Kromme Watergang** en een glazen bokaal. De winnaar van de persprijs mag zich onder meer verheugen op een culinair arrangement voor 2 personen bij restaurant De Treeswijkhoeve**.