Jef Schuur legt succesvolle Meesterproef af

22 april, 2016

Jef Schuur legt succesvolle Meesterproef af

Tweede SVH Meestertitel voor Bij Jef
Restaurant & Hotel Bij Jef* in Den Hoorn – Texel is sinds donderdag 21 april een tweede SVH Meestertitel rijker. Nadat gastvrouw en mede-eigenaar Nadine Mögling in 2014 haar titel SVH Meestergastheer ontving, heeft nu haar partner chef-kok Jef Schuur zijn Meesterproef SVH Meesterkok succesvol afgelegd. Daarmee zijn ze het derde koppel in Nederland met een restaurant en beiden een SVH Meestertitel.

Meesterproef
De meesterproef van Jef Schuur werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam), Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve** in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij waren erg onder de indruk. “Jef en Nadine creëren op Texel hun eigen droom. Ze blijven zich doorontwikkelen en zijn nooit klaar met dromen en doen. Het team is een geheel, een zwart-witte brigade die elkaar feilloos aanvoelt. Jef ontvangt alle gasten persoonlijk en neemt de kaart met hen door.” Op die kaart zijn veel lokale Texelse producten te vinden, zoals in het gerecht ‘Waddenzeekokkels, lamsvang, peterseliewortel en sap van gepofte knolselderij’, dat erg in de smaak viel bij de commissie.

Kroon op carrière
Jef Schuur wist al jong dat hij kok wilde worden. Als 13-jarige koos hij voor de richting consumptieve techniek en vond een baantje als afwashulp. “Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik de goede keuze had gemaakt; kok moest het worden en wel in mijn eigen restaurant”, aldus Jef Schuur. Hij werkte bij diverse restaurants in binnen- en buitenland voordat hij op zijn 25ste besloot zijn droom te realiseren: een eigen restaurant op Texel, het eiland waar hij is opgegroeid. Inmiddels is Bij Jef uitgegroeid tot een restaurant-hotel op niveau, met acht hotelsuites en een Michelinster.

Met de titel SVH Meesterkok wil Jef Schuur graag een kroon zetten op zijn persoonlijke carrière. “Als jochie keek ik al op naar deze titel, maar die leek toen nog mijlenver weg. Nu wil ik een voorbeeld zijn voor de jeugd. Ze inspireren en laten zien dat, als je er hard genoeg voor werkt, je alles kunt bereiken. Als ik de mogelijkheden niet had gehad om bij anderen in de leer te gaan, was ik nooit zover gekomen. Daarom wil ik mijn kennis graag delen met mijn team en collega’s, nu en in de toekomst. Want wat is er mooier voor een leerling-kok dan het vak te leren van een SVH Meester!”