Jarno Eggen geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok

19 mei, 2015

Jarno Eggen geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok

Op 17 mei jl. is Jarno Eggen, eigenaar en chef kok van Restaurant De Groene Lantaarn * in Zuidwolde, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.

Frisse, eigentijdse keuken
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De keuken van Eggen werd door de commissie omschreven als een frisse, eigentijdse keuken met respect voor producten en met als inspiratie ‘de boerderij’. Het restaurant ligt in een mooie, landelijke omgeving. Eggen werd geroemd om het gebruik van de zogenaamde incourante delen. ”Het is het bewijs dat je niet alleen met dure producten een mooie keuken kunt neerzetten”, aldus de commissie. “Alles heeft een functie en is doordacht en weloverwogen. Bovenal zijn de gerechten goed uitgevoerd. De verschillende hapjes bij het aperitief vullen elkaar aan en zijn allemaal goed in balans.” De commissie was erg onder de indruk van de verschillende creaties: de amuse van kreeft met buchu en wortel, de rode mul met krokante schubben en risotto van lavas, Parmezaan en citroentijm, en het dessert Zuring (zachte crème van amandelen met rauwe snijboontjes, basilicum en olijfolie). “Het feit dat meerdere medewerkers al jarenlang voor Jarno en zijn vrouw Cindy werken, geeft aan wat een mooi en prettig bedrijf De Groene Lantaarn is.”

Loopbaan
Eggen werkte onder meer bij Restaurant Patrick Guilbaud ** in Dublin, Restaurant Adema in Aalden, Restaurant De Stenen Tafel * in Borculo en Restaurant de Lindenhof in Giethoorn **. In 2009 namen Jarno Eggen en sommelier Cindy Borger Restaurant De Groene Lantaarn over. Zij hadden al acht jaar samengewerkt in De Lindenhof. Een jaar later behaalde het restaurant een Michelinster en was het met plaats 43 de hoogste nieuwe binnenkomer op de ranglijst van het culinaire blad Lekker. Inmiddels bekleedt het restaurant de 29e plaats. Eggen behaalde internationale prijzen tijdens een groot aantal wedstrijden waaronder de winst bij het wereldkampioenschap in Copa Jerez in Spanje.