IJstopper 2024 uitgereikt aan Bob Frie

26 maart, 2024

Luc Blok en Bob Frie IJstopper 2024

De IJstopper 2024 is uitgereikt aan Bob Frie. De IJstopper is een beeldje van een ijsbereider met een spatel aan het werk bij een verticale ijsmachine en is bedacht door de Meesterijsbereiders van ’t Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Deze onderscheiding heeft tot doel om een branchegenoot die zich heeft onderscheiden, in de schijnwerpers te zetten.

Maandag 18 maart was de halfjaarlijkse vergadering van het Gilde van Meesterijsbereiders. Deze vergadering werd gecombineerd met een bedrijfsbezoek aan de ijsmakerij van van der Poel in Hengelo. Tijdens dit bezoek werd deze IJstopper uitgereikt aan Bob Frie. Dit werd gedaan door de voorzitter van het gilde, Luc blok. Bob is SVH Meesterijsbereider sinds 1991.

Bob is al meer dan 20 jaar examinator bij het ijscentrum. Heel veel kandidaten van deze opleiding zijn door Bob geëxamineerd. Daarnaast heeft Bob al heel wat jaren de regie achter de schermen gedaan bij de IJsVak-wedstrijden. Van het aannemen van het ijs, het uitscheppen van het ijs van de deelnemers en het omnummeren van de ingeleverde ijsbakken en inspecteren en controleren op kwaliteit en voldoen aan de wedstrijdvoorwaarden. Tijdens de jaarlijks terugkerende IJsVakbeurs is Bob altijd meerdere dagen druk in de weer om het geheel vlotjes te laten verlopen. Jarenlang was hij een zeer gewaardeerd ondersteuning voor kandidaten en de juryleden. Bob was jarenlang de trotse eigenaar van een ijssalon in Nuenen en volgens zijn collega’s werd het hoog tijd dat Bob eens in het zonnetje werd gezet.

“Juist door zijn bescheidenheid en onopvallende verschijning was Bob jarenlang de stille kracht achter de feitelijke uitvoering van deze IJsVak-Wedstrijden,” aldus Edwin van Es, voorzitter van de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijke ijsbereiders).

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders
Om de titel Meesterijsbereider goed uit te dragen binnen en buiten de ambachtelijke ijssector hebben zij het initiatief genomen het Gilde van SVH Meesterijsbereiders op te richten. Alle ijsbereiders die in de toekomst hun Meestertitel behalen, kunnen/mogen lid worden van deze vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de ambachtelijke ijsbranche. Alle Meesterijsbereiders spannen zich namens de vereniging in om het imago van het vak of het onderwijs te versterken en ontwikkelen hiervoor diverse initiatieven en rollen, zoals de inzet voor de jaarlijks georganiseerde IJsVak-wedstrijden. www.meesterijsbereider.nl

Bron: Gilde van SVH Meesterijsbereiders