Hidde de Brabander naast Meester Patissier nu ook SVH Meesterijsbereider

10 november, 2021

Meesterproef Hidde de Brabander

Op 9 november is Hidde de Brabander geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. De Brabander is door het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van de weinige Meesters in Nederland die 2 Meestertitels mag voeren. Na zijn inauguratie wordt Hidde de 34ste SVH Meesterijsbereider van Nederland.

De Meesterproef
Na een intensieve periode van voorbereiding op de SVH Meesterproef, begon op maandag 8 november de SVH Meesterproef van Hidde de Brabander. Gedurende twee dagen kreeg Hidde de tijd om de opdracht die de commissie voor Hidde had opgesteld, tot in perfectie uit te voeren. Samen met Marloes Vink (De IJsMeulen in Voorhout) en Jordi van Eden (Bakkerij Verba, locatie Werkendam), het Meesterlijke team, dat speciaal voor deze Meesterproef was samengesteld, heeft Hidde de commissie laten zien en overtuigd van wat hij kan.

“Op patisseriegebied hoeven we Hidde niets meer te leren, hij is echt een topper. Op het gebied van ambachtelijk ijsbereiden, heeft Hidde tijdens zijn proef bewezen ook Meesterlijk te zijn”, aldus SVH Meesterijsbereiders Luc Blok (Luciano IJssalons), Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland.

De Brabander had als thema voor zijn Meesterlijk buffet “De wereld van cacao” gekozen en hij nam de commissie dan ook mee op reis door zijn wereld van cacao. Voorzien van bijpassende muziek, kaarslicht en lichte rook, ging de reis van Ecuador tot Papoea-Nieuw-Guinea. De tussenstop in India, gesymboliseerd door een kleurrijke ijstaart van een parfait van Griekse yoghurt, ijs van whisky op een bodem van gepofte rijst en melkchocolade, was voor de commissie een van de overtuigende bewijzen van het Meesterschap van Hidde.

De proef werd afgenomen in het IJscentrum in Vlaardingen, waar Hidde sinds 2019 manager is. Naast zijn werk voor het IJscentrum is Hidde bekend als patissier, chocolatier, ijsbereider, auteur en is hij bekend van onder meer 24Kitchen en Koffietijd.

Zelf kijkt Hidde met een goed en voldaan gevoel terug op zijn Meesterproef: “2 maanden geleden kreeg ik de te gekke en uitdagende opdracht van de commissie voor mijn Meesterproef. De opdracht heeft mij op het gebied van (nieuwe) smaken en smaakcombinaties creatief uitgedaagd. Om dit samen met Jordi en Marloes te mogen en kunnen doen was echt een feest!”

SVH Meestertitels
Nederland heeft op dit moment 297 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer/-vrouw, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de SVH Meester op de kaart op https://svhmeestertitels.nl/svh-meesters-op-de-kaart

Op de foto staan v.l.n.r.: Marloes Vink, SVH Meesterijsbereider Luc Blok, Hidde de Brabander, SVH Meesterijsbereider Jacqueline Hilders, secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland en Jordi van Eden.