Henrie van der Heijden geïnaugureerd als 149ste SVH Meesterkok

17 februari, 2020

Henrie van der Heijden geïnaugureerd als 149ste SVH Meesterkok

Op maandag 17 februari is SVH Meesterkok Henrie van der Heijden, chefkok en eigenaar van Restaurant VISTA* in Willemstad, geïnaugureerd tot 149ste SVH Meesterkok. Tijdens de inauguratie ontving Henrie het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma van zijn inaugurator, vrouw en mede-eigenaar van Vista Willemstad Ingrid van der Heijden.

De commissie Meesterproef SVH Meesterkok nam op 16 december 2019 de Meesterproef van Henrie af Restaurant VISTA* in Willemstad. Henrie is volgens de commissie een absolute Meester, zowel in de keuken als daarbuiten. Hij weet zijn gasten en zijn brigades aan zich te binden en is een voorbeeld voor anderen. Ook ziet de commissie dat Henrie een vakman is die goed voor zijn medewerkers zorgt en bij wie kwaliteit hoog in het vaandel staat. “We hebben genoten van een beleving op Meesterlijk niveau”, aldus de commissie.

Henrie mag zich nu officieel de 149ste SVH Meesterkok van Nederland noemen. Een kroon op zijn carrière, vindt Henrie: “Ik vind het een grote eer om de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad die er in ons vakgebied is, te mogen voeren. Van daaruit wil ik een voorbeeld zijn voor de volgende generatie aankomende talenten en blijven meedenken in een vak wat voortdurend ontwikkelt en innoveert.”