Tijdens de 11e Gault&Millau Awards op 7 november is SVH Meesterkok Sidney Schutte, chefkok van Librije’s Zusje** in het Amsterdamse Waldorf Astoria, uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017. SVH Meestergastheer Casper Westerveld, Maître bij Restaurant Vinkeles (The Dylan)*, werd gekozen tot Gastheer van het Jaar 2017.
“Sidney Schuttes gerechten zijn precisiewerkjes”, zo is in de gids te lezen. “Elk bord is een verhaal op zich. Compositie, smakenbalans, ingrediënten, bereidingen, alles grijpt uiteindelijk op een verrassende manier in elkaar. Het is vaak gedurfd, ook met Aziatische ingrediënten, maar van een subtiliteit die alleen de allerbeste chefs beheersen.” En over Casper Westerveld: “Geen twijfel mogelijk dit jaar. De inspecteurs plaatsen ons vrijwel altijd voor een dilemma, want gastvrijheid is een sterk element in onze topgastronomie, dit jaar echter niet.”
De Gault&Millau Awards is een jaarlijks terugkerend evenement ter gelegenheid van de verschijning van de nieuwe editie van de Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids. Hieronder de lijst met alle awards.
Gault&Millau Awards 2017
Chef van het Jaar: Sidney Schutte – Librije’s Zusje, Amsterdam
Ex aequo Talentvol Chef van het Jaar: Bas van Kranen – De Leuf, Ubachsberg
Ex aequo Talentvol Chef van het Jaar: Jonathan Zandbergen – Merlet, Schoorl
Sommelier van het Jaar: Ronnie Brouwer – De Kromme Dissel, Heelsum
Talentvol Sommelier van het Jaar: Lendl Mijnhijmer – Waterproef, Scheveningen
Gastheer van het Jaar: Casper Westerveld – Vinkeles, Amsterdam
Talentvol Gastheer van het Jaar: Joey de Kruijf – Parkheuvel, Rotterdam
Wijn|Spijsspecialist van het Jaar: Martijn Struijk – De Lindehof, Nuenen
Beste Fromager: Melvin Verwaal – Bord’eau, Amsterdam
Duurzaam Restaurant van het Jaar: Boerderijrestaurant Aan Sjuuteeänjd, Schinnen
Prijs | Plezier 2017: Jacobsz, Amsterdam
Wijnkaart van het Jaar: Bistro Bord’o, Leiden
Terras van het Jaar: The Hunting Lodge, Rozendaal
Hotel van het Jaar: Seven One Seven, Amsterdam