Eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Kookstudio Thorn

8 januari, 2021

Diploma-uitreiking SVH Gezel Meesterkok

In het prachtige restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan een student van Kookstudio Thorn. De studenten hebben keihard gewerkt in de opleiding die in totaal twee jaar duurde. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt. De eerste geslaagde is Martijn van der Zwan.

Als gespecialiseerd kok ben je een echte professional in de keuken op het gebied van koude en warme bereidingen en patisserie. Het examen bestaat in totaal uit drie volle dagen, waarvan twee voor patisserie. Er zijn drie studenten die voor een deelcertificaat zijn geslaagd (twee voor koude & warme keuken, één voor patisserie) en één die het complete diploma heeft behaald. Het diploma bestaat uit twee certificaten (koude keuken & warme keuken en patisserie).

“Met dit diploma is de diplomapiramide voor SVH Kok nagenoeg gereed en is de weg naar SVH Meesterkok volledig in te vullen met SVH diploma’s.”

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Met dit diploma is de diplomapiramide voor SVH Kok nagenoeg gereed en is de weg naar SVH Meesterkok volledig in te vullen met SVH diploma’s. Eerder zijn al nieuwe diploma’s ontwikkeld voor de SVH Gezel Meesterkok en SVH Gastronomie. Het is onze ambitie om diplomaroutes voor alle Meestertitels op deze manier in te vullen. Zo kan iedere medewerker naar het niveau werken dat hij of zij wil bereiken binnen het vakgebied.”

Het diploma is de kroon op het werk na een intensief jaar. Samen met mooie bedrijven en SVH Meesters heeft Paul Kitzen van Kookstudio Thorn een aantrekkelijke opleiding neergezet: “Kookstudio Thorn staat voor eigentijds, kleinschalig en kwalitatief onderwijs en gaat graag met ambitieuze koks de kookuitdaging aan.” De beide deelkwalificaties van de opleiding zijn in een jaar te doen, als je in bezit bent van een diploma Zelfstandig werkend kok. Martijn van der Zwan is de eerste geslaagde die beide deelkwalificaties heeft behaald en dus het diploma in ontvangst heeft genomen: “Bij Kookstudio Thorn leer je ons mooie en ambachtelijke vak”.

SVH Meesterkok Margo Reuten drukte de geslaagden op het hart om nu door te gaan: “Dit is een hele grote stap die jullie gezet hebben met dit diploma. En nu is het zaak om door te gaan naar het hoogst haalbare.” Reuten bood zelfs aan om haar in Da Vinci* op te zoeken wanneer ze advies nodig hebben.