De nieuwe Michelinsterren zijn uitgereikt aan de SVH Meesters!

29 maart, 2021

Michelin 2021

De nieuwe Michelinsterren 2021 zijn bekendgemaakt. Michelin zou maandag 29 maart 2021 de restaurants bekend maken die één, twee of drie Michelinsterren achter hun naam mogen (blijven) dragen. Zaterdagochtend verschenen de restaurants met nieuwe noteringen echter al per abuis al in de nieuwe app van Michelin.

SVH Meesters
Allereerst gefeliciteerd voor onze SVH Meesters die hun Michelinster(ren) hebben behouden of er zelfs sterren bij hebben gekregen! Wat een top prestatie, gefeliciteerd allen!

En natuurlijk fantastisch nieuws voor de SVH Meesters die nieuwe Michelinsterren verkregen hebben met in het bijzonder SVH Meesterkok Hans van Wolde van Brut 172. In 2019 verkoopt Hans Beluga Loves You waarna hij in het voorjaar van 2020 zijn nieuwe restaurant Brut 172 opent in het Zuid-Limburgse Reijmerstok. En nu, nog geen jaar later, sleept Hans maar liefst twee Michelinsterren in één keer binnen voor zijn nieuwe restaurant. Van harte Hans!

Ook mag SVH Meesterkok Pieter de Ronde weer een Michelinster achter zijn naam zetten. De chef en eigenaar van Restaurant Pieters in Bergambacht is nieuw opgenomen in de Michelinselectie voor 2021. De SVH Meesterkok is namelijk niet onbekend met Michelinsterren. Hij was bijvoorbeeld chef de cuisine bij Cour du Nord toen dit restaurant – als eerste op een vakantiepark – een Michelinster behaalde. Gefeliciteerd!

Last but not least: deze SVH Meesterkok is ook niet onbekend met de Michelinster. In 2017 behaalt hij een Michelinster voor restaurant RIJKS, waarna Joris Bijdendijk deze editie een Michelinster weet te bemachtigen voor zijn nieuwste concept, restaurant Wils. Van harte gefeliciteerd Joris!

De Groene Michelinster
Voor de eerste keer in Nederland is er ook een nieuwe categorie ster uitgereikt: De Groene Michelinster. Deze geeft erkenning aan chefs en restaurants die zich dagelijks inzetten voor een verantwoorde toekomst. Met deze nieuwe ster onderscheidt de Michelingids chefs die bijzonder inspirerend en ambitieus zijn en waarvan de zinvolle initiatieven resulteren in een duurzame aanpak van de gastronomie.

In dit eerste jaar worden acht restaurants bekroond met een groene Michelinster, waarvan er bij vier SVH Meesters te vinden zijn: Restaurant De Librije***, restaurant Lokaal, restaurant Bolenius* en restaurant Het Seminar. Gefeliciteerd Jonnie & Thérèse Boer, Luc Kusters, Xavier Giesen, Robin Overdreef en Jelle Wagenaar!

Naast de sterren nog extra prijzen
Edgaras Razminas is door Michelin verkozen tot Sommelier van het Jaar. De geboren Litouwer werkt acht jaar bij De Lindehof in Nuenen** van SVH Meesterkok Soenil Bahadoer en is nu zo’n zes jaar sommelier. Gefeliciteerd Edgaras!
Daarnaast is Cindy Borger van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn, de vrouw van SVH Meesterkok Jarno Eggen, door Michelin uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar. Een kroon op haar werk als het gezicht aan de voorkant van het restaurant. Van harte Cindy!

Meer informatie over de (groene) Michelinsterren is hier te vinden.