Casper Westerveld legt succesvolle Meesterproef SVH Meestergastheer af

22 april, 2015

Casper Westerveld legt succesvolle Meesterproef SVH Meestergastheer af

Op 21 april is Casper Westerveld, Maître van Restaurant Vinkeles * (The Dylan Amsterdam), geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42ste SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH Meesters.

SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Leon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kijkt terug op een Meesterlijke dag waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Casper Westerveld werd dan ook geroemd om zijn oog voor detail, zijn persoonlijkheid en zijn kennis van zowel de bedrijfsvoering als de wijn/spijscombinaties. Deze kennis deelt hij volop met zijn medewerkers.

Gastronomie op het lijf geschreven
Westerveld werkt sinds 2006 bij Restaurant Vinkeles. Daarvoor was hij werkzaam bij Restaurant La Rive in het Intercontinental Amstel hotel en Restaurant Vossius. Hij werkte er met gerenommeerde SVH Meesterkoks als Robert Kranenborg en Edwin Kats.

Al op jonge leeftijd ontwikkelde Westerveld een passie voor eten. Hij hielp graag in de keuken en was al vroeg lid van de plaatselijke kookclub. Dat resulteerde in de keuze voor vakschool de Berkhoff in Amsterdam. Tijdens zijn bredere vervolgopleiding aan het ROC van Amsterdam werd hij steeds meer geprikkeld door gastronomie en ontdekte hij dat dit vak op zijn lijf geschreven is. Westerveld: “Het is een uitdaging om elke avond alle gasten te verrassen met onze service. Een groot deel van onze gasten zijn internationaal en culinair ervaren en bereisd. Ze zijn gewend aan luxe en comfort; aan ons de mooie uitdaging hen precies op maat en naar tevredenheid te bedienen. Laten zien dat we vereerd zijn dat ze ons hebben gekozen uit zo’n breed aanbod aan mooie restaurants.” Zijn aanpak werkt, want restaurant Vinkeles werd in 2014 derde bij de verkiezing Meest Gastvrije Restaurant van Nederland (boven de 50 euro).