Jeroen Robberegt
Actief in de horeca
Biografie
Tijdens zijn hotelschooltijd liep Jeroen Robberegt stage bij de betere bedrijven in Groningen. Hij had het geluk er goede leermeesters te treffen die hem motiveerden, waardoor hij een mooie start in het koksvak had. “Goede leermeesters hebben scheelt de helft van je carrière.” Van Groningen vertrok Jeroen naar het westen om bij sterrenzaken te werken, zoals Vermeer onder leiding van SVH Meesterkok Edwin Kats en Parkheuvel onder leiding van SVH Meesterkok Cees Helder. “Het waren twee bepalende vakgenoten in mijn loopbaan.”
Michelinster en Meestertitel
Toen Jeroen als sous-chef bij Grand Restaurant Karel V in Utrecht werkte, kreeg de keuken de Michelinster. Met de jaren groeide Jeroen er door tot chef-kok en haalde hij ook de SVH Meestertitel. Vanwege de economische crisis stapte hij in 2013 over naar het Miele Culinary Institute. Maar in 2017 keerde hij terug naar de toonaangevende horeca: hij ging aan de slag als executive chef bij Pullitzer Hotel in Amsterdam. In 2022 werd Jeroen general manager bij Famous Flavours.
Topsport bedrijven
“Ik zie het als mijn plicht als SVH Meesterkok om volgende generaties te inspireren. Zo jureer ik tijdens wedstrijden en zit ik in het bestuur van de Stichting Sterklas. Het is heel mooi de nieuwe garde op te leiden, want de koks van de Sterklas zijn tot op het bot gemotiveerd. Ze bedrijven topsport. Mijn advies aan ze is om zichzelf te blijven en zich te realiseren dat ze het niet alleen kunnen. Ze hebben mensen om zich heen nodig. En verder: zorg goed voor de aarde. Gebruik seizoensproducten, kook met meer groenten en minder vlees.”
“Het is mooi de nieuwe garde op te leiden, want ze zijn tot op het bot gemotiveerd”
“Het is mooi de nieuwe garde op te leiden, want ze zijn tot op het bot gemotiveerd”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2008)