Dennis Kuipers
Adviseur of trainer horeca
Biografie
Nadat Dennis Kuipers de koksopleiding had afgerond, bleef hij doorleren. Hij wilde de allerbeste in zijn vak worden. Zo verdiepte hij zich onder meer in personeelsmanagement en werd hij SVH Leermeester. Bij erkende huizen, met kleine en grote brigades, deed Dennis brede ervaring op. Hij stond in gerenommeerde keukens als het Kurhaus, Prinses Juliana, La Rive en Vermeer. Ook werkte hij bij driesterrenrestaurant Lucas Carton van Alain Senderens in Parijs.
Titel voor jezelf halen
In de jaren 90 maakte hij bij restaurant La Rive mee hoe zijn chef het hoogst haalbare in het vak haalde, de SVH Meestertitel. Het was het extra duwtje dat hij nodig had. Op z’n drieëndertigste deed hij de Meesterproef en was op dat moment de jongste SVH Meesterkok van Nederland. “Je haalt de titel voor jezelf. Je bent niet automatisch een betere kok door de titel. Het is wel het hoogste diploma dat je kunt halen. De Meestertitel geeft aan dat je werkelijk alle facetten van het koksvak onder de knie hebt. En zo het vak kunt overdragen op volgende generaties, wat ik heel belangrijk vind.”
Onder de indruk van het vak
Dennis zit in de Commissie Meesterproef en examineert tijdens een Meesterproef. Hij is ook verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Steeds vanuit dezelfde drijfveer om nieuw talent op te leiden, ze te inspireren. Hij hecht er veel waarde aan zijn vak trouw te blijven door op de werkvloer te koken en kennis over te dragen. “Ik geniet er elke dag van om jonge koks de mooie dingen van ons vak te laten zien. Ik ben kok om te koken. Geen artiest of superster.”
Restaurant Vinkeles in hotel The Dylan
Eind augustus 2022 kwam het nieuws naar buiten dat Dennis na 16 jaar trouwe dienst stopt bij restaurant Vinkeles in hotel The Dylan in Amsterdam. ‘Het is tijd voor een volgende stap in mijn carrière,’ aldus de 51-jarige chef-kok. Dennis gaat nu aan de slag als executive chef international voor de Sergio Herman Group. In zijn rol is het de bedoeling dat hij zijn expertise inzet om restaurants in hotels in te passen.
“De Meestertitel geeft aan dat je alle facetten van het koksvak onder de knie hebt”
“De Meestertitel geeft aan dat je alle facetten van het koksvak onder de knie hebt”
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2003)