Televisiekok in Het Familiediner
Meer dan dertig jaar, van 1964 tot 1996 werkte SVH Meesterkok Léon Ribbens in restaurantkeukens. Het grootste gedeelte van die periode was hij kok/eigenaar. Na tien jaar De Acht Zaligheden in Eersel, bouwde hij in Kasterlee in België een compleet nieuwe restaurant met dezelfde naam. Daarna werkte hij onder meer bij Auberge De Arend & Les Quatre Saisons (de laatste in opdracht erbij gebouwd) en in zijn eigen restaurant Boschlust in Goirle.
Toen hij niet meer dagelijks in de keuken stond, hield hij zich bezig met andere activiteiten op culinair gebied. Zo gaf hij culinaire adviezen en was voorzitter van jury’s zoals die van het jaarlijkse Texel Culinair. Ook was hij 10 jaar restaurantinspecteur van de ANWB, promootte het Nederlandse Kalfsvlees en richtte het Brabants Asperge Genootschap (BAG) op. Bekendheid kreeg Ribbens door zijn medewerking aan het televisieprogramma Het Familiediner. Vanaf de oprichting in 1989 tot 2001 was hij Vice Gildemeester van het Gilde van Meesterkoks en hij werd benoemd tot Ambassadeur van het Gilde. Ribbens was altijd sterk ijveraar voor het dragen van de koksmuts en de SVH Meestermedaille. Zo reed hij zes jaar in opdracht van het bestuur rond met een doos koksmutsen in alle maten.
Inmiddels is hij de pensioengerechtigde leeftijd ruim gepasseerd en doet hij het rustiger aan.