Niels van den Berg
Werkzaam bij toeleverancier
Biografie
Liefde voor het koksvak en voor groente en fruit komen samen
Op zijn vijftiende koos Niels van den Berg voor het koksvak. Hij begon bij Parkzicht in Oostvoorne en rondde een paar jaar later zijn opleiding af bij Prinses Juliana in Valkenburg. In 2003 verkaste hij naar De Gieser Wildeman in Noordeloos. Na drie jaar viel daar een Michelinster, maar het restaurant in de Alblasserwaard is vooral uniek omdat er nog twee SVH Meesters werkzaam zijn: mede-eigenaar en SVH Meesterkok René Tichelaar en mede-eigenaar en SVH Wijnmeester Danny Dwarswaard.
Niels van den Berg heeft vijf jaar lang naar de Meestertitel toegewerkt. Hij voltooide alle relevante opleidingen, werkte op het hoogste niveau in zijn dagelijkse praktijk en liep daarnaast mee in andere gerenommeerde keukens zoals restaurant Vendôme in Duitsland en restaurant Hof van Cleve in België.
Op dit moment legt Niels zich als Manager Communicatie & Trends bij groente- en fruitleverancier Rungis toe op het beschikbaar maken van bijzondere groenten en fruit voor de horeca en gastronomie. “Kennis delen is hier een essentieel onderdeel, juist ook met toekomstig horecatalent. Dit doen we bijvoorbeeld door het geven van gastlessen aan koksopleidingen als de Sterklas en Cas Spijkers Academie. Ook de intensive samenwerking bij de ontwikkeling van de nieuwe koksleermiddelen van SVH is een voorbeeld van een project wat veel energie geeft.”
"Kennis delen vormt voor mij de basis"
"Kennis delen vormt voor mij de basis"
Behaalde titels
SVH Meesterkok
(2013)